• تاریخ انتشار : 1402/12/12 - 14:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نخستین دوره آموزشی سفیران زندگی جهت آشنایی با فرآیند فراهم آوری اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی

نخستین دوره آموزشی سفیران زندگی جهت آشنایی با فرآیند فراهم آوری اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی و بررسی چالش‌های تاثیرگذار در روند فرهنگ‌سازی این مهم در کشور با حضور دانشجویان فعال مددکاری و علوم تربیتی در بیمارستان سینا برگزار شد.

به گزارش شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نخستین دوره آموزشی سفیران زندگی جهت آشنایی با فرآیند فراهم آوری اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی و بررسی چالش‌های تاثیرگذار در روند فرهنگ‌سازی این مهم در کشور با حضور دانشجویان فعال مددکاری و علوم تربیتی در بیمارستان سینا برگزار شد.

روز پنجشنبه مورخ 10 اسفندماه 1402 دوره آموزشی اهمیت آشنایی با فرآیند اهدای عضو از موارد مرگ مغزی (شناسایی تا اهدا) و چالش‌های آن جهت آشنایی با مفاهیم بنیادین مرگ مغزی، اهدا و پیوند اعضا به همت واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالن اجتماعات بیمارستان سینا با حضور دانشجویان مددکاری و علوم تربیتی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئولین واحد فراهم آوری اعضا پیوندی بیمارستان سینا برگزار شد. این دوره در راستای برنامه آموزش جامع و عمومی نیروهای داوطلب با عنوان سفیران زندگی و با هدف بهره‌مندی از توانمندی‌های نیروهای جوان و ایده‌های جدید در خصوص ترویج فرهنگ اهدای عضو، اهدای زندگی برنامه‌ریزی و اجرا شد.

در آغاز این دوره با توجه به سیاست‌های ارزیابی و تمرکز بر پیش‌نیازهای ارتقای سطح دانش عمومی پرسش‌نامه طراحی شده‌ای در اختیار حاضرین قرارداده شد تا دیدگاه‌های پیش از آموزش عمومی مورد بررسی قرار گیرد. محتوای این پرسنامه در خصوص مبانی پایه‌ای از روند شناسایی تا اهدای اعضای موارد مرگ مغزی و نقش عوامل تاثیرگذار در فرهنگ‌سازی اهدای عضو، اهدای زندگی بود.

پس از تکمیل پرسشنامه جناب آقای دکتر احسان علی بیگی  به عنوان سخنران در دو قسمت به موضوعات شناخت ساختار و فعالیت‌های مغز، معرفی مرگ مغزی و تفرق آن با حالت‌های مشابه از جمله کما، زندگی نباتی، انسان قفل شده، وضعیت وقوع مرگ مغزی و آمار اهدا و بیماران لیست انتظار و چالش‌ها و موانع پیش روی موافقت با اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی پرداختند. در ادامه با توجه به نقش تاثیرگذار نیروهای داوطلب در ترویج فرهنگ به صورت عمومی شرح اجمالی از فعالیت‌های و اقدامات قابل اجرا در سراسر کشور خدمت حاضرین ارائه شد و همکاران محترم حاضر در جمع به بیان تجربیات و اثرگذاری فعالیت‌ها اشاره داشتند و به منظور ارتباط بهتر معنایی بین مفاهیم ارائه شده و شرایط حاضر اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی مستند و مصاحبه‌های خانواده‌های محترم اهداکننده اعضا و همچنین بیماران لیست انتظار اعضای پیوندی به صورت ویدیوکلیپ پخش شد.

سپس دکتر ساناز دهقانی مسئول واحد فراهم آوری اعضا ونسوج پیوندی بیمارستان سینا و بیمارستان امام خمینی در مورد نقش و اهمیت حضور نیروهای داوطلب مردمی که در راستای همکاری و همدلی با بیماران نیازمند عضو پیوندی تلاش می‌کنند تا با مهارت‌ها و توانایی‌هایی که در ارتقای فرهنگ ایثار و بخشش دارند، مفهوم "اهدای عضو اهدای زندگی" را هر چه بیشتر در بطن جامعه نهادینه کنند مطالب مهمی ارائه شد.

ایشان در ادامه به وضعیت اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی به صورت آمار کشوری شاخص اهدای عضو به ازای یک میلیون جمعیت تحت پوشش پرداختند و این شرایط را با توجه به فرهنگ غنی و نوع دوستانه ایرانیان مورد ارزیابی قراد دادند که با توجه به تنوع استانی دانشجویان حاضر در جمع بسیار مورد توجه قرار گرفت.

در پایان این دوره گفتگوی صمیمانه‌ای میان اساتید، همکاران و دانشجویان حاضر صورت گرفت که دانشجویان به‌صورت مختصر به معرفی خود پرداختند نظرات خود را در مورد کم و کیف محتوای دوره و تمایل به ادامه همکاری و شرح مختصری از توانمندی‌های خود پرداختند.

اهداف کلی این کارگاه ارتقای دانش عمومی و کمک به ترویج فرهنگ اهدای عضو از موارد مرگ مغزی بود که در دستور کار کارگروه تخصصی آموزش و توانمندسازی منابع انسانی مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.

اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی همانند در اختیار قراردادن فرصتی برای حیاتی دوباره و امید به فردای بیمارانی است که شمع وجودشان رو به خاموشی است و زندگیشان بر لبه‌ی پرتگاهی است که آن سویش مرگ است، در واقع اهدای اعضا و نجات افراد بدون تردید برای همیشه ماندگار است و تمرینی زیبا برای بخشندگی است‌.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 260828
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه