اهداکنندگان

چگونه میتوانم برای اهدا عضو ثبت نام کنم؟

آیا کما با مرگ مغزی تفاوت دارد؟

توجه به تفاوت میان مرگ مغزی و کما بسیار ضروری است. در کما سلول‌های مغزی تخریب نمی‌شود و بیمار با کاهش اعمال مغز مواجه است. بنابراین در این وضعیت احتمال برگشت هوشیاری وجود دارد، ولی مرگ مغزی، فقدان برگشت ناپذیر همه فعالیت‌های مغز است و شانسی برای بهبودی بعد از مرگ مغزی وجود ندارد.

در حالت اغما (کما) شخص ممکن است برای مدت طولانی زنده بماند و زندگی نباتی پیدا کند، ولی در مرگ مغزی، فرد حتما بعد از چند ساعت یا نهایتا چند روز فوت خواهد کرد.

بعد از مرگ مغزی یک فرد، قلب به ‌دلیل خودکار بودن در صورت داشتن اکسیژن تا مدتی به کار خود ادامه می‌دهد، ولی یک دستگاه تنفس مصنوعی باید اکسیژن کافی را برای ادامه ضربان قلب فراهم کند. هرچند با وجود همه این تجهیزات نیز قلب را تا مدت زیادی نمی‌توان زنده نگه داشت. این مدت از چند ساعت تا چند روز ممکن است طول بکشد.

علاوه بر قلب، دیگر اعضای بدن فرد مرگ مغزی شده مانند کلیه‌ها، کبد، شش و ... تا مدتی زنده و قابل پیوند هستند. این ارگان‌ها، درصورت اقدام به موقع، می‌توانند در بدن شخص دیگری به وسیله پیوند اعضا استفاده شوند. با این حال، تخریب اعضای بدن به فاصله کمی پس از مرگ مغزی شروع می‌شود. به همین علت فرایند پیوند اعضا باید هرچه زودتر انجام شود.

چه اعضایی از بدن قابلیت اهدا دارند؟

در مجموع 8 عضو بدن که شامل قلب و دو ریه، کبد، روده کوچک ، لوزالمعده و دو کلیه قابل اهدا می باشند. علاوه بر این اعضا، حدود 54 بافت بدن نیز قابلیت اهدا دارند.

با اهدای عضو می‌توان به 8 نفر زندگی بخشید و با اهدای بافت می‌توان 54 نفر را از معلولیت و ناتوانی رهایی بخشید.

لازم به ذکر است که تیم تخصصی برداشت عضو پیوند ، فقط مجاز به برداشت اعضا و نسوجی می‌باشد که کیفیت آن ارگان برای اهدای عضو تایید شده باشد و با اجازه خانواده اهداکننده برداشت می‌شود. لذا در صورتی که یک عضو کیفیت مناسبی هم داشته باشد اگر خانواده رضایت به اهدا نداده باشد آن عضو برداشت نمی‌شود.

اهدای عضو، ظاهر متوفی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

عمل برداشت اعضای فرد مرگ مغزی مشابه جراحی ساده ای است که پس از آن  برای جلوگیری از به هم خوردن شکل طبیعی بدن، پس از برداشت عضو پروتز گذاشته می شود و محل به خوبی ترمیم می گردد.

دین من اهدای عضو را تایید نمی کند.

تمامی ادیان بر این باورند که عمل اهدای عضو یک حرکت خداپسندانه و عشق به همنوع محسوب می شود.بسیاری از فقهای شیعه و اهل تسنن در خصوص اهدای عضو فتوا داده اند و آن را به شرط نجات فرد دیگر مجاز دانسته اند.

اگر پزشکان تیم اورژانس بدانند شما می توانید دهنده عضو پیوندی باشید؛ تلاش موثری برای حفظ جان شما نخواهند کرد؟

اگر شما دچار بیماری و یا سانحه ای شوید آنچه در درجه اول اهمیت قرار دارد حفظ جان شماست و در زمان حادثه، تمام اقدماتی که برای حفظ جان بیمار لازم است، انجام خواهد شد. امکان اهدای عضو فقط زمانی در نظر گرفته خواهد شد که دیگر هیچ اقدام نجات بخشی امکان پذیر نبوده و مرگ مغزی تایید شده باشد.همچنین باید متذکر شد که تیم پزشکان مراقبت کننده از تیم پپوند عضو کاملا مجزا می باشند..مسئله اهدای عضو در صورت بروز شواهد و تائید مرگ مغزی مطرح میشود و در بیشتر کشورهای دنیا از جمله در ایران کسب رضایت قانونی از خانواده متوفی ضروری است.

گیرندگان عضو پیوندی

من نیازمند به دریافت کلیه هستم. آیا جایی برای ثبت نام دریافت کنندگان وجود دارد؟

برای بیماری که در لیست انتظار پیوند قرار می گیرد؛ وضعیت اجتماعی _ اقتصادی تعیین کننده تر از وضعیت طبی بیمار است؟

 برای بیماران کاندید پیوند شدت بیماری، مدت زمان انتظار برای دریافت عضو، گروه خونی، سایز بیمار و سایر اطلاعات درمانی بیمار تعیین کننده است.

هزینه دریافت عضو پیوندی چقدر است؟

اهدای عضو عملی کاملا خداپسندانه می باشد و در این فرایند فرد گیرنده عضو هیچگونه هزینه ای بابت عضو اهدایی پرداخت نخواهد کرد.

کارت اهدای عضو

چگونه کارت اهدای عضو دریافت کنم؟

  1. پیامک: ارسال کد ملی و کلمه اهدا به شماره ۳۴۳۲
  2. مراجعه به سایت واحد اهدای اعضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مستقر در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
  3. مراجعه به سایت انجمن اهدای عضو ایرانیان

در قسمت ثبت‌نام پس از تکمیل فرم، کارتی برای شما صادر می‌شود، صدور این کارت به منزله قطعی شدن ثبت‌نام شما بوده و می‌توانید از کارتی که نمایش داده می‌شود عکس یا پرینت بگیرید و یا بصورت فایل ذخیره کنید.

من از ثبت نام کنندگان قدیمی هستم چرا تا به حال کارت من ارسال نشده و به دست من نرسیده است؟

چندین سال است که ارسال کارت از طریق مراکز ثبت‌نام کارت اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی به صورت فیزیکی صورت نمی‌پذیرد، عزیزان درنظر داشته باشند تصویر کارت پس از اتمام فرآیند ثبت نام نمایش داده می‌شود که می‌توان از آن عکس یا پرینت تهیه نمایید و یا به‌صورت فایل تصویری یا pdf ذخیره کنید.

برای دریافت کارت اهدای عضو ثبت نام کرده‌ام، پرینت یا عکسی از کارت خود ندارم، چطور می‌توانم پرینت کارت خود را داشته باشم؟ من شمار ه همراهی که موقع ثبت‌نام وارد کردم را به خاطر نمی‌آورم چه کاری باید انجام دهم؟ من یکسری از اطلاعاتم تغییر کرده است و درخواست اصلاح و تغییر اطلاعات خود را دارم باید چکاری انجام دهم؟

جهت پیگیری امور مربوط به ثبت‌نام، ورود به صفحه شخصی پی از ثبت‌نام، تغییر اطلاعات با بخش پشتیبان سایت‌های صادرکننده کارت اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی در ارتباط باشید.

ثبت نام برای دریافت کارت اهدای اعضا محدودیت سنی دارد؟

خیر، محدودیت سنی برای ثبت‌نام وجود ندارد. ثبت‌نام شما برای دریافت کارت اهدای اعضا به منزله رضایت شما نسبت به این فرآیند می‌باشد و این اقدام شما جنبه فرهنگ سازی داشته و وجاهت قانونی ندارد.

من از اتباع خارجی هستم می‌توانم در سامانه ثبت نام کنم؟

متاسفانه خیر، به دلیل اینکه سامانه بر اساس کدهای ملی 10 رقمی ایران نوشته شده است و اتباع خارجی کدملی 10 رقمی ندارند، در سامانه نمی‌توانند ثبت‌نام کنند اما می‌توانید سفیر اهدای عضو باشند و به ترویج فرهنگ اهدای عضو کمک کنید. برای اطلاعات بیشتر از طریق راه‌های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.

چگونه می‌توانم به ترویج فرهنگ اهدای عضو کمک کنم؟

آگاهی و بالابردن سطح اطلاعات خود در زمینه مرگ مغزی و اهدای عضو

انتشار این اطلاعات و آگاه کردن دیگر افراد جامعه

گرفتن کارت اهدای اعضا

فعالیت به عنوان سفیر اهدای زندگی

من از تصمیم خود منصرف شده‌ام چگونه می‌توانم عضویتم را لغو کنم؟

جهت پیگیری امور مربوط به لغو عضویت می‌بایست با بخش پشتیبان سایت‌های صادرکننده کارت اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی در ارتباط باشید.

آیا باطل کردن کارت اهدای عضو بعد از تکمیل فرم امکان‌پذیر می‌باشد؟

بله؛ در هر زمان که از داشتن کارت منصرف شوید می‌توانید با اعلام خواسته خود به بخش پشتیان سایت‌های ثبت‌نام و صدور کارت اهدای اعضا، تقاضای لغو عضویت کنید.