دانستنی‌های کارت اهدای عضو پس از مرگ مغزی

 

اهمیت دریافت کارت اهدای اعضا

مطابق آخرین آمار رسمی از مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر بالغ بر 18 هزار بیمار در لیست انتظار پیوند اعضا هستند که روزانه 7 تا 10 نفر از آن‌ها به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند. منبع اصلی تهیه اعضا برای این بیماران، موارد فوت بر اثر مرگ مغزی می‌باشد. مرگ مغزی حالت نادری از فوت است که حدود 1% موارد فوت را شامل می‌شود اما علی‌رغم فوت بیماران، اعضای حیات‌بخششان از جمله قلب، کبد، ریه‌ها، کلیه‌ها و غیره تا مدت کوتاهی به کمک سرم‌ها، داروها و دستگاه تنفس مصنوعی به حیات خود ادامه می‌دهند و قابلیت پیوند به بیماران نیازمند را دارند. این در حالی است که بین 5 تا ۸ هزار مورد مرگ مغزی در سال به دلایل متعدد اتفاق می‌افتد که در صورت فراهم نمودن امکان اهدای اعضا، بسیاری از هم‌وطنان زندگی دوباره خواهند یافت یا از بیماری‌های مزمن و سخت نجات می‌یابند. در حال حاضر در کشورمان فقط 30% موارد مرگ مغزی به اهدا می‌رسند و  70% درصد دیگر با اعضای زندگی‌بخش به خاک سپرده می‌شوند. از آنجایی که این مهم یک موضوع اجتماعی است، می‌بایست مردم کشورمان در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند تا در لحظه وقوع حادثه سریع‌تر و با آگاهی کافی تصمیم‌گیری نمایند.

بنابراین یکی از مشکلات اساسی در زمینه‌ی عدم رضایت خانواده برای اهدای اعضای عزیزان مرگ مغزی است که نشان از اهمیت اقدامات فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش عمومی در خصوص اهدای اعضا از موادر مرگ مغزی دارد.

دریافت کارت اهدای اعضا یکی از مهم‌ترین اقدامات در زمینه ارتقای فرهنگ اهدای عضو، اهدای زندگی است. دریافت این کارت نشان می‌دهد متوفی مرگ‌مغزی شده، در زمان حیاتش به اهدای عضو فکر کرده و علاقه‌مند بوده که اگر بعد از مرگ، اعضای بدنش قابل استفاده باشد، با اهدای آن اعضا جان بیماران چشم انتظار اعضای پیوندی نجات یابد. اگرچه برای دریافت کارت فقط رضایت فرد مدنظر است اما افراد متقاضی دریافت کارت اهدای اعضا بهتر است خانواده خود را نیز از این تصمیم باخبر سازند.

 

قوانین مربوط به کارت اهدای اعضا

کارت اهدای اعضا در اغلب کشورها، به‌ویژه کشور خودمان جنبه رضایت قلبی شخص در زمان حیات را داشته؛ و اگر شخصی دچار مرگ‌مغزی شود، چه کارت اهدا داشته باشد و چه نداشته باشد، در هرصورت رضایت کتبی اولیای‌دم شرط اصلی و نهایی برای تایید برداشت اعضا است. به‌ بیان‌ دیگر پروسه اهدای عضو با رضایت کتبی اولیای‌دم و در حضور نماینده قوه قضائیه و نماینده پزشکی‌قانونی و نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تکمیل می‌شود.

 

نحوه دریافت کارت اهدای اعضا

در حال حاضر راه‌های مختلفی برای دریافت کارت اهدای عضو وجود دارد و دریافت این کارت از طریق سامانه‌های ثبت‌نام و صدور کارت اهدای عضو بسیار آسان شده است. روش‌های مختلف دریافت کارت اهدا عضو به شما کمک می‌کند تا در کم‌ترین زمان ممکن و در هر مکانی که هستید برای درخواست این کارت اقدام کنید. همچنین مراحل دریافت کارت اهدای عضو در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود.

  1. پیامک: ارسال کد ملی و کلمه اهدا به شماره ۳۴۳۲
  2. مراجعه به سایت واحد اهدای اعضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مستقر در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
  3. مراجعه به سایت انجمن اهدای عضو ایرانیان

در قسمت ثبت‌نام پس از تکمیل فرم، کارتی برای شما صادر می‌شود، صدور این کارت به منزله قطعی شدن ثبت‌نام شما بوده و می‌توانید از کارتی که نمایش داده می‌شود عکس یا پرینت بگیرید و یا بصورت فایل ذخیره کنید.

 

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه