انتشار مقاله با عنوان بررسی و پذیرش سوگ: تجربیات و نیازهای اعضای خانواده اهداکنندگان اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی در مجله SAGE
به همت پژوهشگران شبکه فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران مقاله در خصوص بررسی و پذیرش سوگ: تجربیات و نیازهای اعضای خانواده اهداکنندگان اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی در ژورنال SAGEچاپ و منتشر شد.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی شبکه فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گامی ارزشمند و انسانمحور در حوزه پژوهشهای بینرشتهای سلامت و روانشناسی، مقالهای با عنوان
بررسی و پذیرش سوگ: تجربیات و نیازهای اعضای خانواده اهداکنندگان اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی توسط جمعی از پژوهشگران واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان سینا، در ژورنال SAGE باImpact Factor: 2.3 از انتشارات معتبر SAGE Publications Inc به چاپ رسید.
در این مطالعه با استفاده از تحلیل محتوا به بررسی تجربیات و نیازهای خانواده های اهداکننده اعضا از عزیزان مرگ مغزی پرداخته شد. معیارهای ورود شامل اعضای نزدیک خانواده (والدین یا همسران) افراد دچار مرگ مغزی بود که به اهدا اعضا رضایت داده بودند و انجام فرایند اهدا حداقل ۳ ماه قبل از شروع مطالعه انجام شده بود. جمعآوری دادهها از اردیبهشت تا مرداد 1403 انجام شد. محققان مصاحبههایی با خانوادههای اهداکنندگان اعضای پیوندی انجام دادند. نمونهگیری هدفمند و روش نمونهگیری گلولهبرفی تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت؛ در نهایت ۱۱ مصاحبه انجام شد و مصاحبه اضافی برای اطمینان از اشباع نهایی صورت گرفت. تحلیل محتوا به صورت استقرایی و با توجه دقیق به متنها و کدگذاریهای مستقل توسط دو محقق انجام شد .دوازده نفر به عنوان اعضای خانواده اهداکنندگان اعضا شرکت کردند. در تحلیل دادهها، دو موضوع اصلی شامل سیستمهای حمایتی و راهکارهای مقابلهای ظاهر شد.
گفتنی است تصمیم به اهدا اعضا میتواند مسیری پیچیده برای خانوادهها باشد که شامل تجربیاتی از تضاد و عدم اطمینان تا احساس اعتماد و رضایت است. حمایتهای روانی و اجتماعی، راهکارهای معنایابی، و ارتباط مؤثر، نقش کلیدی در فرآیند کنار آمدن خانوادهها با غم و اندوه پس از اهدای عضو دارند. همچنین، این خانوادهها تجربیات متنوعی در مواجهه با احساسات و چالشهای پس از مرگ عزیزان خود دارند که با حمایتهای مناسب، میتوانند فرآیند سوگ را بهتر طی کنند و احساس رضایت و معنا در زندگی خود پیدا نمایند.
شبکه فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی ضمن تبریک به اعضای محترم تیم پژوهشی، امیدوار است این مقاله زمینهساز انجام پژوهشهای تکمیلی و تدوین سیاستهای مبتنی بر شواهد در جهت حمایت هرچه بهتر و بیشتر از خانوادههای اهداکننده اعضای پیوندی از موارد مرگ مغزی در کشور باشد.
ارسال به دوستان