• تاریخ انتشار : 1402/12/08 - 09:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 110
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نخستین عمل جراحی مستقل پیوند کبد کودکان از دهنده زنده در مرکز طبی کودکان

برای نخستین بار از اهداکننده زنده با موفقیت از مادر به نوزاد شیرخوار توسط تیم پیوند بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان مرکز طبی کودکان، پس از  شش عمل جراحی مستقل پیوند کبد با بقای 100 درصد از اهداکننده مرگ مغزی که از خرداد ماه امسال انجام شد هفتمین عمل جراحی مستقل پیوند کبد برای نخستین بار از اهداکننده زنده با موفقیت از مادر به نوزاد در بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام شد.

تیم آموزش دیده فوق تخصصی، پرستاری، بیهوشی و اتاق عمل دوشنبه 30 بهمن 1402 طی دو  عمل جراحی همزمان در دو اتاق عمل مجاور، کبد را از اهداکننده زنده پس از جداسازی و آماده شدن با موفقیت به شیرخوار یک ساله با وزن کمتر از ده کیلوگرم و با تشخیص آترزی مجاری صفراوی که جزء ریسک فاکتورهای عمل پیوند کبد است و جراحی را مشکل می‌کند انجام شد.

هم اکنون گیرنده کبد در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) و اهداکننده کبد در بخش گوارش با حال عمومی خوب و سلامت کامل تحت مراقبت هستند.

این کار حاصل تلاش و هماهنگی تیم تخصصی پیوند کبد بیمارستان مرکز طبی کودکان متشکل از دکتر نصیر فخار جراح پیوند، دکتر تاسا کمک جراح، دکتر اشکان تقی زاده ایمانی متخصص بیهوشی و فلوشیپ پیوند اعضا، دکتر حسین علی مددی فوق‌تخصص گوارش و کبد کودکان، دکتر محمدتقی مجنون معاون درمان بیمارستان، تیم خبره پرستاری شهناز زنگنه سرپرستار اتاق عمل، زینب فراییان، مرضیه طارمی، پریسا عزتی و مهدیه زارعی کارشناسان اتاق عمل، غزال صفا و نگین حسنی کارشناسان بیهوشی، سیاح واحد CSR  و علی حنفی خدمات است.

باتوجه به تعداد موارد مرگ مغزی و اهداکننده عضو به نسبت بیماران نیازمند کبد در کشور لازم بود پیوند از اهداکننده زنده در مرکز طبی کودکان راه‌اندازی شود. امیدواریم این اقدام شروعی برای نجات تعداد بیشتری از کودکان دارای نارسایی پیشرفته کبدی و نیازمند پیوند کبد باشد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار,تازه‌های اهدا و پیوند
  • کد خبر : 260446
کلمات کلیدی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه